Advocaat: "Goede zaak dat Van Bronckhorst heeft verlengd"

7 december 2016, 18:46

Hoewel het Europa League-duel van donderdagavond in De Kuip niet alleen voor Feyenoord maar ook voor Fenerbahçe cruciaal is, heeft de ploeg van Dick Advocaat wel betere papieren om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. Als er niet met twee of meer goals verschil verloren wordt, dan is Fenerbahçe al door. En anders kan een eventuele stunt van FC Zorya Luhansk tegen Mancehster United ook nog soelaas bieden.

Toch rekent Advocaat zich niet rijk. "We weten dat het kan spoken in De Kuip", sprak de coach van Fenerbahçe volgens de website van Feyenoord op de persconferentie voor het Europa League-duel. Toch ziet het er goed uit voor Advocaat en consorten. "Het vertrouwen heb ik ook, omdat we een goede ploeg hebben. Maar ook Feyenoord heeft Feyenoord een goede ploeg. Hoewel een gelijkspel voldoende is voor ons zullen ook wij voor de winst gaan en met het sterkst mogelijke elftal spelen. We hebben tien punten. Normaal ga je met dat puntenaantal door, maar wij moeten nog steeds vechten om plaatsing."

Vorig seizoen was Advocaat nog als adviseur verbonden aan Feyenoord. "Ik voelde me hier erg thuis, dus het is leuk om hier terug te zijn. Met ontzettend veel plezier heb ik een beetje bijgedragen aan het succes van Feyenoord vorig jaar, maar de staf heeft veruit het meest bijgedragen. Ik vind het knap dat Feyenoord bovenaan staat en vind het een goede zaak dat Giovanni van Bronckhorst zijn contract heeft verlengd. Zowel voor hemzelf als voor Feyenoord", aldus de Fenerbahçe trainer.

Robin van Persie lijkt in de basis te starten bij Fenerbahçe. Jeremain Lens is nog niet fit genoeg om negentig minuten in actie te komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen