Groep G: Porto vernedert B-elftal Leicester en gaat door

7 december 2016, 22:46

FC Porto heeft zich woensdagavond op overtuigende wijze verzekerd van een plaats in de knock-outfase van de Champions League. De club uit de Portugese havenstud wist een B-elftal van groepswinnaar Leicester City zéér eenvoudig van zich af te schudden: 5-0. FC Kopenhagen mocht vooraf nog hopen op plaatsing bij de laatste zestien en won met 0-2 bij Club Brugge, maar gaat door de andere uitslag niet door.

Porto veegt de vloer aan met B-team Leicester

Leicester City trad, waarschijnlijk tot afgrijzen van Kopenhagen, met een veredeld B-team aan in Porto. Spelers als Islam Slimani, Robert Huth, Jamie Vardy, Riyad Mahrez en Andy King zaten niet bij de wedstrijdselectie, waardoor veelal jonge spelers de kans kregen van manager Claudio Ranieri. Door de vele mutaties kwam de regerend kampioen van Engeland er bij lange na niet aan te pas in Portugal. De eerste plaats was, met dertien punten uit vijf duels, overigens al wel binnen.

Porto liet meteen zien dat het de baas wilde zijn in het eigen Estadio do Dragão en kwam via André Silva al snel op 1-0. Het was pas de eerste keer dat Leicester op achterstand kwam in deze jaargang van het mooiste clubtoernooi van Europa. Jesús Corona was al de aangever bij de 1-0 van Silva en de oud-speler van FC Twente zorgde binnen een half uur zelf op zeer fraaie wijze voor de tweede goal. De schade werd op slag van rust nóg groter, toen Yacine Brahimi – nota bene met een hakje – er 3-0 van maakte.

In de tweede helft was het feest nog niet voorbij. Het werd het eerst 4-0 door wederom Silva. Zijn benutte penalty betekende zijn vierde CL-treffer van het seizoen. De maker van twee goals was ook nog aangever bij het slotakkoord van Diogo Jota: 5-0. Voor Porto was de overwinning, en daarmee het ticket voor de volgende ronde, daarna al snel binnen. Iker Casillas wist voor de achtste keer in zijn laatste tien optredens voor Porto de nul te houden.

Kopenhagen met prima gevoel naar EL

FC Kopenhagen won met 0-2 bij Club Brugge, maar kwam er door het resultaat in Portugal bekaaid vanaf. Porto is namelijk op elf punten geëindigd en Kopenhagen op negen. Toch gaan de Denen met een goed gevoel richting de Europa League, omdat er met 0-2 gewonnen werd bij Club Brugge. Het werd al snel 0-1, door een eigen goal van Brandon Mechele. In Kopenhagen scoorde Club ook al in het verkeerde doel. Destijds was Ricardo van Rhijn de schlemiel. De Nederlander begon woensdagavond samen met Stefano Denswil in de basis bij Club, waar Ruud Vormer op de bank zat.

Met Mathias Jørgensen stond er nog een eredivisiebekende op het veld in Brugge. De oud-verdediger van PSV knikte na een kwartier al de 0-2 binnen uit een hoekschop. In de volgende vijf kwartier kwam er geen verandering meer in de stand. Helaas voor Kopenhagen resulteerde het niet in CL-overwintering.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen