Groep F: 'BVB' houdt stand bij Real, Legia bluft Sporting af

7 december 2016, 22:59   Bijgewerkt: 7 december 2016, 23:13

Op de slotdag van de groepsfase van de Champions League was het spannend in Groep F, heel spannend zelfs. Real Madrid en Borussia Dortmund vochten in een titanenstrijd met elkaar om de groepswinst. De Duitsers wisten aan het langste einde te trekken, door op de valreep de 2-2 te maken. Ondertussen wist Legia Warschau het gevecht met Sporting CP om de derde plaats en het Europa League-ticket te winnen: 1-0.

Dortmund toont veerkracht in Bernabéu

Het was een meer dan boeiend potje, de clash tussen Real Madrid en Dortmund in het Estadio Santiago Bernabéu. Omdat Dortmund een voorsprong van twee punten verdedigde, werd niets minder dan de aanval gevraagd door Real Madrid. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar gaf de Madrileense thuisploeg de bezoekers uit Dortmund aanvankelijk nog een lesje in effectiviteit.

In de tweede helft kreeg Dortmund meteen een goede kans, maar Dembélé werkte de bal nipt naast. Aan de andere kant was het wel weer raak. Weer was Benzema de doelpuntenmaker. De Fransman knikte een perfect aangesneden voorzet van James keurig via de grond achter doelman Roman Weidenfeller. Het was voor Benzema alweer zijn vijftigste CL-treffer, waarmee hij Thierry Henry evenaarde. De landgenoot van Benzema staat vijfde op de all-time topscorerslijst van het miljoenenbal.

De strijd leek te zijn gestreden, maar Dortmund toonde zich veerkrachtig in Bernabéu. Aubameyang bracht de spanning na een uur spelen, op het randje van buitenspel, terug op aangeven van aanvoerder Marcel Schmelzer. Met de 21-jarige Julian Weigl als absolute uitblinker in Bernabéu wist Dortmund vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd ook nog langszij te komen. Ditmaal was Aubameyang de assistgever en tikte Marco Reus de bal achter Keylor Navas: 2-2. Het doelpunt betekent een doelpuntenrecord in de CL, aangezien een club nog nooit eerder maar liefst 21 keer scoorde in haar zes groepsduels.

Feest in Warschau; Dost en Zeegelaar druipen af

In de schaduw van de kraker in Madrid plaatste Legia Warschau zich ten koste van Sporting Lissabon voor de Europa League. De Poolse kampioen, die in de vorige speelronde met 8-4 ten onder ging in Dortmund, wist de ploeg van basisspelers Marvin Zeegelaar en Bas Dost met 1-0 kopje onder te drukken. Guilherme kroonde zich na een half uur tot matchwinner namens de Poolse thuisploeg. Legia kreeg dit CL-seizoen al 24 goals (!) om de oren, maar hield in het cruciale duel met Sporting haar doel schoon. De Portugezen waren wel de betere partij, maar konden geen gelijkmaker forceren. William Carvalho kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele en dus een rode prent bij Sporting, dat nu klaar is in Europa.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen