Bescheiden Keizer: "Heel veel mensen zijn verantwoordelijk"

8 december 2016, 12:24

Niet voor het eerst dit seizoen zal Marcel Keizer veel spelers van zijn 'Jong Ajax' zien als hij naar de ploeg van Peter Bosz kijkt. Een aantal jongelingen maakte twee weken terug tegen Panathinaikos hun Europese debuut en vermoedelijk staat een deel ook donderdag weer op het veld op bezoek bij Standard Luik.

Toch vult dat Keizer niet per se met trots, zo vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik zit vooral te kijken van: 'oh goed, oh slecht'. Het is professionele interesse. Binnen Ajax zijn er namelijk een heleboel mensen verantwoordelijk voor dat ze daar nu staan en natuurlijk vooral de spelers zelf. Ik ben nu trainer van Jong Ajax en heb ze een tijdje onder mijn hoede gehad. Maar er zijn ook coaches van de A1, B1 en C1 die met ze hebben gewerkt."

Dat de jongelingen tegen Panathinaikos zo goed meekonden (Ajax won met 2-0) verraste Keizer amper. "Natuurlijk weten we dat er nog werk aan de winkel is, maar bij Jong Ajax hebben ze een aantal uitstekende wedstrijden gespeeld. Het is vrij logisch dat een speler die doordeweeks bij het eerste traint, gewend raakt aan dat hoge niveau. Dan is de volgende stap dat hij het laat zien in Ajax 1."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen