Groningen 'laat veer': De Jong bijna hoofdtrainer De Graafschap

8 december 2016, 12:29

De Graafschap en FC Groningen zijn het bijna eens over de afkoopsom van de Henk de Jong. De Eredivisionist zou haar eis wat hebben laten dalen, waardoor er nu bijna een akkoord is met de Doetinchemmers, die dan op korte termijn hun nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren.

"We zijn er met Henk wel uit. En ik verwacht dat we er op korte termijn met FC Groningen ook uit zullen komen", vertelt algemeen directeur Hans Veldhorst aan Omroep Gelderland. De Jong is momenteel commercieel medewerker bij FC Groningen, maar wil graag weer het veld op en dat begrijpt algemeen directeur Hans Nijland. "Hij heeft gezegd: 'Deze kans past bij mij. Dit wil ik doen.' Het is een man met een hoge gunfactor, maar het is ook zo dat we hier met elkaar bepaalde afspraken hebben gemaakt."

"Hij zou dit minimaal voor een jaar doen.Het moet geen flipperkast worden dat mensen na een paar maanden al weer vertrekken. Wij hebben ook kosten gemaakt. Dus enige financiële compensatie is dan op zijn plaats", vervolgt Nijland. "We hebben een behoorlijke veer gelaten, want Henk wil heel graag naar De Graafschap. Woensdagmiddag hebben we een nieuw voorstel neergelegd. De bal ligt nu bij De Graafschap. Het zal waarschijnlijk niet zo lang meer duren verwacht ik."

Voor De Jong zou De Graafschap pas de tweede profclub worden, waar hij eindverantwoordelijkheid heeft over het eerste elftal. Voordat hij een kleine twee jaar SC Cambuur onder zijn hoede had, was hij enkel hoofdcoach bij de amateurs of assistent geweest.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen