Frankfurt verlengt contract van succesvolle Kovac

8 december 2016, 14:20

Niko Kovac doet het momenteel uitstekend bij Eintracht Frankfurt en dus heeft de club besloten om het contract van de trainer te verlengen tot de zomer van 2019, zo meldt de Duitse club. Ook zijn assistent en broer Robert Kovac verlengt zijn contract met twee jaar.

Kovac naam het stokje in maart over van Armin Veh, toen de club het sportief zwaar had. Uiteindelijk wist hij de ploeg te behouden voor de Bundesliga. Dit seizoen is degradatie vooralsnog totaal niet aan de orde. Na dertien speelronden staat Frankfurt knap vijfde, nog een plek boven Borussia Dortmund. 

"We hebben vaak benadrukt dat we ons heel goed voelen bij zowel de stad Frankfurt als de club", vertelt Kovac. "In korte tijd hebben we al veel meegemaakt, zoals de play-offs om degradatie te voorkomen. De club heeft veel potentie en we willen hier meer bereiken."

Voor Kovac is het de eerste keer dat hij een club onder zijn hoede heeft. Wel was hij al bondscoach van zijn land Kroatië en als assistent-trainer actief bij Red Bull Salzburg, toen Ricardo Moniz daar de leiding had. Als speler was hij wel al veelvuldig actief in de Bundesliga. De middenvelder speelde voor Hertha BSC, Hamburger SV, Bayer Leverkusen en Bayern München.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen