Feyenoord gaat ten onder tegen Fenerbahçe en ligt uit Europa

8 december 2016, 20:58   Bijgewerkt: 8 december 2016, 21:27

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd zich alsnog te kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League. Thuis tegen Fenerbahce moest met twee doelpunten verschil gewonnen worden, maar hier slaagde de equipe van Giovanni van Bronckhorst niet in. Door de 0-1 nederlaag in Rotterdam eindigt de ploeg derde in de groep. Fenerbahce en Manchester United gaan door naar de volgende ronde.

De eerste helft begon slordig voor de thuisploeg, die in het eerste kwartier al twee redelijk grote kansen hadden weggegeven. Eerst was het Oper die vrij mocht uithalen uit een voorzet, maar slechts het zijnet trof. Even later was echter een nog grotere kans voor de bezoekers, na een dramatische controle van Jan-Arie van der Heijden. Jeremain Lens kon de bal oppikken, maar werd tegengehouden door Botteghin. Het was Moussa Sow die de bal er daarna niet in kreeg.

Het tweede bedrijf deed Feyenoord wel zijn best om een gelijkmaker te forceren, maar de muur van Fenerbahce stond sterk georganiseerd. Daar kwam vervolgens bij dat de aanval van de Rotterdammers totaal niet bij machte was om iets verrassends te produceren. Dit resulteerde in een matte tweede helft, waarin beide ploegen geen kansen meer wisten te krijgen. Uiteindelijk floot na negentig vrij teleurstellende minuten de scheidsrechter af. Door de nederlaag in Rotterdam zijn na de winter enkel nog AZ en Ajax in Europa actief.