Mkhitaryan helpt Manchester United aan winst in Oekraïne

8 december 2016, 21:09   Bijgewerkt: 8 december 2016, 21:26

In de groep van Feyenoord is naast Fenerbahçe ook Manchester United erin geslaagd om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Henrik Mkhitaryan zorgde drie minuten na rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd op bezoek bij Zorja Luhansk.

De ploeg van José Mourinho had het lange tijd lastig met de club uit Oekraïne en slaagde er in de eerste helft niet in om de verdediging te doorbreken. Na rust lukte dat Mkhitaryan wel. De middenvelder uit Armenië kon na een goede individuele actie binnenschieten. In de slotfase gooide Zlatan Ibrahimovic het duel in het slot door de score te verdubbelen. 

Groep B

APOEL Nicosia won in eigen huis met 2-0 van Olympiacos en heeft zich daarmee verzekerd van de groepswinst. Ondanks de nederlaag pakt ook Olympiacos een ticket voor de knock-outfase. Het Zwitserse Young Boys won weliswaar met 3-0 van Astana, maar komt twee doelpunten tekort voor plaats twee. Daarmee is er geen enkele Zwitserse club meer actief in Europa, wat positief is voor Nederland gezien het feit dat het dat land voorbij moet op de UEFA-ranking.

Groep C

In een onderling duel konden Saint-Etienne en Anderlecht in groep C uitvechten wie groepswinnaar ging worden. De Fransen trokken uiteindelijk aan het langste eind en boekten in België een 2-3 zege. Anderlecht gaat als nummer twee wel door naar de knock-outfase. Mainz 05 won met 2-0 van FK Qabala in een duel waar geen belangen meer op het spel stonden. Qabala pakte geen enkel punt in Europa en eindigt zo stijf onderaan.

Groep D

Groep E

AS Roma was in groep E al voor de laatste ronde zeker van de groepswinst. De strijd om plaats twee ging tussen Astra Giurgiu, Viktoria Plzen en Austria Wien. Viktoria Plzen won weliswaar met 3-2 van Austria Wien, maar omdat Astra en AS Roma beiden niet tot scoren kwamen is het tweede ticket voor de laatste 32 voor de Roemenen.

Groep F

In groep F stond donderdag slechts één duel op het programma nadat de wedstrijd tussen Sassuolo en Genk werd afgelast vanwege dichte mist. Athletic Bilbao en Rapid Wien hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Daardoor gaan de Spanjaarden momenteel aan kop, maar Genk kan daar nog overheen wanneer het vrijdag weet te winnen van Sassuolo.

[photo,103134,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen