Jeugdig Ajax neemt punt mee op bezoek bij Standard Luik

8 december 2016, 23:13   Bijgewerkt: 8 december 2016, 23:18

Ajax heeft in de uitwedstrijd tegen Standard Luik zijn status als ongenaakbare koploper in Groep G van de Europa League niet geheel waar kunnen maken. De jonge equipe van trainer Peter Bosz koesterde lange tijd een 0-1 voorsprong na een doelpunt van 'verloren zoon' Anwar El Ghazi, maar moest vijf minuten voor tijd de gelijkmaker van Benito Raman toestaan. Met dit resultaat is Standard Luik uitgeschakeld in de Europa League, aangezien directe concurrent Celta de Vigo met 0-2 wist te winnen bij Panathinaikos.

Voor Ajax stonden slechts de ongeslagen status in Groep G en de wedstrijdpremies op het spel, waardoor Peter Bosz het zich kon veroorloven om vrijwel zijn gehele basiselftal rust te geven; alleen Davy Klaassen en Amin Younes behielden hun plek. Les Rouches streden echter nog volop om samen met Ajax door te gaan in de Europa League. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Standard Luik zowel in punten als qua onderling resultaat gelijk met Celta de Vigo, maar had het een iets beter doelsaldo.

Veel meer wisten de gastheren echter niet af te dwingen tegen het jeugdige Ajax, dat de bal naar hartenlust kon rondspelen, maar niet voor veel doelgevaar wisten te zorgen. Desondanks leek Ajax na 25 minuten op voorsprong te komen, maar Corentin Fiore wist een kopbal van Klaassen in twee instanties van de lijn te houden. Enkele minuten later viel de 0-1 alsnog: na een uitstekende dieptepass van Matthijs De Ligt rondde El Ghazi, voor het eerst terug in de basis na zijn disciplinaire schorsing, op even onverbiddelijke als fraaie wijze af.

Meteen na rust had El Ghazi na een fraaie dieptepass van Klaassen opnieuw kunnen scoren, maar doelman Guillaume Hubert voorkwam dat. In de loop van de tweede helft begon het fysiek spelende Standard Luik steeds verder aan te dringen en Boer moest ingrijpen bij een kopbal van Orlando Sá. Aan de andere kant had Mateo Cassierra de 0-2 op zijn schoen nadat hij op geraffineerde wijze vrijgespeeld werd door Younes. Hubert lag echter wederom in de weg. Een kwartier voor tijd had Abdelhak Nouri ook kunnen scoren, maar hij schoot uit de draai net over.

Ajax leek de drie punten probleemloos over de streep te kunnen trekken, maar bezweek in het slotkwartier toch onder de druk van de gastheren. Réginal Goreux kon ongehinderd voorzetten en invaller Benito Raman kopte binnen. Standard Luik ging in de slotfase op zoek naar de overwinning, kreeg in de slotminuut een uitgelezen mogelijkheid via Sá, maar de grootste kans van de slotfase was voor El Ghazi. Na een corner voor Standard Luik wist de ingevallen Hakim Ziyech met een uitstekende pass El Ghazi vrij voor Hubert te zetten; El Ghazi schoot echter voorlangs.

[photo,103139,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen