Van der Sar: "Grote smet op onze Europese campagne"

9 december 2016, 07:40   Bijgewerkt: 9 december 2016, 09:59

Ajax beleeft dit seizoen tot dusver een glansrijke campagne in de Europa League, maar algemeen directeur Edwin van der Sar vindt dat de sportieve prestaties toch een zwart randje hebben. Tijdens het uitduel met Standard Luik (1-1) van donderdagavond gooiden supporters van Ajax namelijk vuurwerk op en in de tribune van het Sclessin-stadion. De partij moest in de zevende minuut daarom even worden stilgelegd door scheidsrechter Bobby Madden.

"Het is een smet op deze wedstrijd en de goede Europese campagne die we hebben gedraaid. Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze", bromt Van der Sar na het incident op de clubwebsite. "We doen er als clubs alles aan om de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk te treffen. De supporters zijn twee keer gefouilleerd: eerst in Nederland en vervolgens ook nog bij het stadion door de Belgische politie. Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren. Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het met die persoon goed gaat. Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard Luik, zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan", aldus Van der Sar.

Na een kort oponthoud kon de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, worden hervat. Een klein kwartier na het vuurwerkincident ontrolden de Ajax-fans een spandoek met daarop de tekst 'Luik=mietjes'. Tijdens het duel tussen beide ploegen in Amsterdam was het ook raak: toen wierp de Standard-aanhang een schaduw over het Europese duel. Dat leidde destijds tot een boete van 100.000 euro.

"Van de 1400 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo'n 1380 die ons goed hebben gesteund", stipt Van der Sar aan. "Jammer dat er toch een smet op een verder prachtige Europese campagne is gekomen. We waren al na vier wedstrijden gekwalificeerd en vandaag speelden we met acht jongens uit onze eigen opleiding."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen