Van Persie over Blind: "Dan pak je toch even de telefoon?"

9 december 2016, 08:08

Robin van Persie laat dit seizoen bij Fenerbahçe zien dat hij het voetballen absoluut nog niet verleerd is, met zeven goals in zeventien officiële optredens. Veel mensen juichen een terugkeer van de 33-jarige aanvaller in Oranje toe, maar daar wil bondscoach Danny Blind tot op heden nog niet aan geloven. Van Persie, die nooit zal bedanken voor de nationale ploeg, vindt dat de trainer op zijn minst even kan bellen.

"Ik heb altijd gezegd; spelen voor je land is een heel grote eer", zegt Van Persie tegen AD Sportwereld over Oranje. "Ik zie geen enkele reden om dat nu opeens anders te zien. Dat gesprek komt dan vanzelf wel. Maar ik zal nooit afzeggen of bedanken voor Oranje. Daarvoor is het Nederlands elftal me veel te veel waard", stelt Van Persie, die donderdag met Fenerbahçe tegen Feyenoord speelde in de Europa League en met 0-1 won in De Kuip.

Van Persie kwam in oktober 2015, het dramatische thuisduel met Tsjechië (2-3 verlies) voor het laatste in actie voor Oranje. Sindsdien heeft hij geen contract meer gehad met Blind. "Om eerlijk te zijn: dat vind ik wel een beetje gek", geeft Van Persie aan. "Dat hij me niet selecteert, is zijn goed recht. Hij is de bondscoach. Maar Danny heeft me ook meegemaakt in zijn tijd als assistent van Louis van Gaal. Volgens mij ging dat altijd prima. We kennen elkaar al jaren hè. Dan pak je toch even de telefoon en heb je het erover? Kun je daarna alsnog beslissen om het niet te doen, of anders te doen. Met mij valt echt wel normaal te praten, hoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen