Koning der remises wil tegen Groningen eens winnen

9 december 2016, 11:47

Ondanks gelijke spelen tegen ADO Den Haag (1-1), FC Twente (0-0), PEC Zwolle (0-0), AZ (1-1), Sparta (2-2) en PSV (0-0) en een ongeslagen reeks van zeven duels staat Roda JC Kerkrade nog altijd op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer twaalf FC Groningen is echter maar vier punten. Dit gat kan vandaag (vrijdag) tot één punt worden verkleind, als Roda het in het Noordlease Stadion opneemt tegen de Groningers.

Anastasiou over gelijke spelen: "Frustrerend"

Een serie van zes remises is leuk en aardig, maar Roda JC wil een keer drie punten pakken. "Het is wel frustrerend, we gaan alle wedstrijden in met de intentie om te winnen. Voor het doel moeten we gewoon scherper zijn. We spelen goed en zijn steeds de betere ploeg aan het einde van de wedstrijden, maar de drie punten blijven steeds uit. Dat is zonde", zegt coach Yannis Anastasiou bij het officiële clubkanaal van Roda JC. "Het team moet vijf procent meer geven en dan kan het afmaken beter gaan. De kwaliteit is aanwezig, vaak is het een kwestie van concentratie. De gretigheid is soms groter dan eigenlijk moet, we moeten koelbloediger zijn."

Anastasiou weet dat zijn ploeg tegen Groningen zeer goede zaken kan doen. Een degradatiekandidaat kan in één klap een middenmoter worden. "De verschillen tussen zeven à acht ploegen zijn niet groot. Individuele kwaliteiten en een beetje geluk kunnen daarom het verschil maken. Dat laatste ontbrak in de afgelopen wedstrijd bij ons. Was dat wel zo, dan stonden we in de middenmoot", aldus de trainer van Roda JC. Hij heeft meerdere vraagtekens in zijn selectie zitten: David Boysen (enkel), Mitchell Paulissen (ziek), Farshad Noor (rug), Nestoras Mitidis (bovenbeen) en Chris Kum (enkel). "We zijn voorzichtig met deze jongens."

Faber: "Concurrentie staat te pushen"

Aan de zijde van Groningen staat coach Ernest Faber voor een aantal lastige keuzes voor zijn basisopstelling. Het wordt vooral de vraag of hij Oussama Idrissi en Samir Memisevic gaat opstellen. "Binnen de selectie zijn de spelers elkaar steeds meer aan het testen", zegt Faber op de clubwebsite. "Als het met zo'n basiself gaat lopen, hou je daar het liefst zo lang mogelijk aan vast. Totdat de resultaten achterblijven. En op zo'n moment is het weer mooi dat de concurrentie staat te pushen. Momenteel zijn er toch wel zo'n zes à zeven jongens die er vlak achter zitten. Dan ontstaat er de juiste concurrentiestrijd in het veld en is er een groepsdynamiek waarin iedereen elkaar beter kan maken. Nu moeten we het volhouden om iedereen ook scherp te houden."

Alleen Martijn van der Laan is niet van de partij wegens een enkelblessure. Faber waarschuwt voor een 'stug en goed georganiseerd' Roda JC. "Ze houden de laatste weken de ruimtes klein en voetballen vanuit de omschakeling. Wij moeten onze energie stoppen in snelle passing en balcirculatie. Bovendien moeten we superscherp zijn op de 'tweede' ballen en voor heel veel beweging zorgen", zegt Faber. "We zullen de rust moeten bewaren en op het juiste moment toeslaan. Daarbij gaan we uit van de dingen die we goed deden, toen we een positief resultaat haalden. We houden vooral de aandacht op ons eigen spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen