'Naast bizar poulesysteem ook geen remises meer op WK'

9 december 2016, 14:06

Naast het onopmerkelijke idee van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het WK vanaf 2026 te laten beginnen met zestien groepen van drie landen, komt de wereldvoetbalbond mogelijk met nog een bijzonder idee op de proppen. Het voetbalorgaan speelt met de gedachte om gelijke spelen af te schaffen op mondiale eindtoernooien.

De FIFA wil dat penaltyseries alle groepswedstrijden beslissen op een WK met 48 deelnemers, zo meldt The Times. Met deze maatregel wil de wereldvoetbalbond voorkomen dat er salonremises zullen ontstaan tijdens de groepsfase. Een dergelijk scenario speelde zich in het verleden al eens af op het WK 1982. Destijds sloten Duitsland en Oostenrijk een deal (1-0) om samen door te gaan ten koste van Algerije. Als er niet gelijkgespeeld kan worden, zullen dit soort scenario's minder snel plaatsvinden.

Het idee van de nieuwe constructie van de FIFA is nog niet voorgelegd aan het bestuur, zo meldt The Times. Toch heeft Infantino aangegeven dat er vanuit de nationale bonden veel steun is voor het voorstel. "Een grote, grote meerderheid is voor het systeem met 48 deelnemers en zestien groepen van drie", sprak de voorzitter.

De FIFA wil aan het begin van februari spijkers met koppen slaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen