Genk wint bij herkansing in Italië en is groepswinnaar

9 december 2016, 14:28

Wegens dichte mist kon de wedstrijd tussen Sassuolo en Racing Genk donderdagavond niet gespeeld worden. Het duel werd verplaatst naar vrijdagochtend om 12.30 uur. In tweede instantie heeft Genk het treffen naar zijn hand gezet, waardoor de Belgen Groep F hebben gewonnen in de Europa League.

Genk zegevierde met 0-2 bij Sassuolo, waar Timo Letschert nog altijd ontbreekt met een blessure. Mbwana Samatta was de gevaarlijkste man aan de zijde van de Belgen, maar zag een laag schot in de eerste helft nét naast vliegen. In de tweede helft legde Samatta wel de basis voor de 0-1, die Brian Heynen koeltjes langs keeper Gianluca Pegolo wist te schuiven. De goalie van Sassuolo had later een geweldige redding in petto, toen Nikos Karelis het Italiaanse doel onder vuur nam. Karelis bereidde daarna wel de bevrijdende 0-2 van Leandro Trossard voor.

Daardoor heeft Genk zich tot groepswinnaar gekroond en is Athletic de Bilbao de nummer twee geworden in de poule. Sassuolo, dat haar eerste thuiswedstrijd verloor in de Europa League, is achter Rapid Wien op de vierde plaats geëindigd. De status als groepswinnaar geeft Genk een beschermde status voor de loting van komende maandag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen