Sfeer is geweldig bij AZ: "Feyenoord heeft een tik gehad"

9 december 2016, 14:28

Waar Feyenoord door de nederlaag tegen Fenerbahçe zondag mogelijk met een teleurgesteld gevoel aan de aftrap in het AFAS Stadion zal verschijnen, is de sfeer in het kamp van AZ geweldig. John van den Brom, die superlatieven tekort komt om de zege op Zenit St. Petersburg te beschrijven, ziet dat zijn ploeg momenteel als een tierelier draait.

Door de zege op Zenit is AZ zeker van overwintering in de Europa League. "We hebben met de technische staf gezellig even iets gedronken", blikt Van den Brom nog even terug op donderdagavond. "Dit soort mooie momenten kun je niet zomaar aan je voorbij laten gaan", aldus de trainer op de clubsite.

De oefenmeester heeft met volle teugen genoten van de zege. "Wat er door het stadion heen ging, was bij iedereen voelbaar. Dit soort wedstrijden maakt voetbal zo aantrekkelijk. En dit soort wedstrijden heb je ook nodig als bevestiging voor waarmee we bezig zijn. De jongens hebben het stuk voor stuk fantastisch opgepakt. Ja, dit was mijn hoogtepunt in mijn AZ-periode. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik als trainer met een club overwinter."

Veel tijd om te genieten heeft AZ niet, omdat Feyenoord zondagmiddag op visite komt. "Het gaat steeds beter lopen. We maken nu elf goals in de afgelopen drie wedstrijden. Dat zegt wel wat", beseft Van den Brom, die met zijn team bovendien tien duels op rij ongeslagen is. "Ze zijn de koploper in de Eredivisie, maar tegen Fenerbahçe hebben ze natuurlijk wel een tik gehad. Daar willen ze zich zondag tegen ons voor revancheren", aldus de trainer, die van plan is om dezelfde elf als tegen Zenit het veld in te sturen. "Het heeft ons tegen Zenit veel kracht gekost. Als iedereen zaterdag fit op het trainingsveld staat, is de opstelling zondag hetzelfde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen