Van Bronckhorst ziet sterk AZ: "Overwintering geeft energie"

9 december 2016, 14:58

Na de teleurstellende verliespartij tegen Fenerbahçe moet de knop alweer om bij Feyenoord, dat zondag de lastige uitwedstrijd tegen AZ speelt in de Eredivisie. Hoewel trainer Giovanni van Bronckhorst nog steeds baalt van de uitschakeling in de Europa League, ziet hij ook de positieve kanten van de Europa League-campagne in.

"Ik denk dat de campagne goed is geweest voor ons", zegt de trainer die deze week zijn contract in Rotterdam verlengde. "Het is goed geweest voor de spelers en het team, omdat je hier veel van leert. We hebben een aantal duels uitstekend gepresteerd en een aantal wedstrijden niet. Uiteindelijk is het niet heel goed geweest maar ook niet heel slecht. Maar als je de kans hebt om thuis de volgende ronde te halen en dat lukt niet, dan overheerst de teleurstelling."

De wedstrijd van zondag tegen AZ, dat wel door is in de Europa League, is op papier een zware klus voor de koploper van de Eredivisie. "AZ presteert weer uitstekend", weet Van Bronckhorst, die over een fitte selectie beschikt. "Ze zijn ook door in Europa, wat ook veel energie geeft. In de competitie doen ze het de laatste tijd ook weer beter. Het is gewoon een sterke ploeg die heel sterk is thuis. Ze hebben ook uitstekende spelers, maar wij moeten de wedstrijd van gister loslaten en zondag met goede moed en met volle kracht tegen AZ spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen