Groningen maakt einde aan ongeslagen status Roda

9 december 2016, 22:13

FC Groningen heeft Roda JC voor het eerst sinds begin oktober weer eens een nederlaag bezorgd. De Limburgers waren na een matige seizoensstart de afgelopen maanden bezig aan een sterke reeks, veelal gevuld met gelijke spelen. De laatste zes potjes, tegen onder andere AZ en PSV leverden een puntendeling op, maar in het Hoge Noorden stapten de Limburgers weer eens als verliezer van het veld: 2-0.

Het was voor de Noorderlingen geen signaal om gas terug te nemen en Roda JC te laten komen. Integendeel, het spel bleef op en neer golven en nieuwe kansen dienden zich aan. Zo zette Roda-aanvaller Mytidis collega Ajagun geheel vrij voor de goal, maar werd diezelfde Ajagun -achteraf gezien onterecht- teruggevlagd wegens buitenspel. Een schot van Van Hyfte werd even later door Groningen-doelman, en aanvoerder, Sergio Padt overgetikt. Aan de andere kant verdedigden de Limburgers, net zoals in de afgelopen weken gegroepeerd, werden de ruimtes klein gehouden en kregen Mahi en Van Weert kansen voor de in het eerste bedrijf qua balbezit dominantere Noorderlingen.

Roda JC kon ook daarna, zoals eigenlijk het gehele tweede bedrijf, aanvallend niets meer uitrichten. Tibbling had vlak voor tijd nog voor de 3-0 móeten zorgen, maar stuitte op de ondanks de nederlaag sterk keepende Van Leer. Groningen kon vervolgens zonder al te veel moeite de eindstreep, en daarmee het linkerrijtje, halen. Toch zal de rasoptimist een klein voordeel zien in deze nederlaag van Roda JC; de Limburgers krijgen alle tijd en ruimte om de nederlaag en gemaakte fouten te overdenken. Om precies te zijn zo'n 339 kilometer en drieënhalf uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen