Helmond Sport naar play-offs: "Dit is een soort sprookje"

10 december 2016, 09:34

Bij een overwinning op FC Den Bosch kon Helmond Sport vrijdag beslag leggen op de tweede periode in de Jupiler League, maar het team van Roy Hendriksen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor won VVV-Venlo de periode, maar desondanks is het toch groot feest bij Helmond Sport. Dit omdat de club zeker is van het behalen van de play-offs. Hendriksen noemt dat 'een sprookje'.

In Den Bosch beleefde Helmond geen makkelijke avond. "De eerste vijftien minuten waren goed, daarna kwamen bepaalde spanningen in het spel. We werden slordig. Maar uiteindelijk hebben we resultaat geleverd", zegt Hendriksen tegen Omroep Brabant. Hij is blij dat zijn team nu al zeker is van de play-offs. "Het is een soort sprookje waarin je je bevindt. Het is heerlijk om mee te maken."

Verdediger Maikel Verkoelen, die geboren is in Helmond, is door het dolle heen. "Het wordt een lang feestje, dat weet ik wel zeker", lachte hij na de wedstrijd. "Dit doet een hoop met de stad. Het hele uitvak zit vol, het leeft weer. Het was echt een finale. Ik weet niet of de zenuwen misschien een rol hebben gespeeld. We hadden afgesproken om voor de winst te gaan. Maar op een gegeven moment wisten we dat gelijkspel voldoende was, dus dan moet je 't duel gewoon over de streep trekken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen