Gio: "Karsdorp maakt wat fouten, daar moet hij doorheen"

10 december 2016, 13:47

Waar Rick Karsdorp tijdens de eerste fase van dit seizoen uitstekend speelde bij Feyenoord en zelfs in Oranje acteerde, blinkt hij de laatste weken allerminst uit bij de koploper van de Eredivisie. Zo ging de verdediger de mist in tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en maakte hij donderdag een fout tegen Fenerbahçe. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dat de rechtsback van zijn fouten leert.

"Rick heeft een goede fase gehad, de laatste weken maakt hij wat fouten. Bij FC Utrecht en tegen Fenerbahce. Daar moet hij doorheen", stelt de keuzeheer bij RTV Rijnmond. "Met die kopbal tegen Fenerbahçe maakte hij niet de juiste keuze. Er was twijfel bij hem, daardoor kopte hij de bal niet goed terug."

Van Bronckhorst spreekt zich ook uit over de concurrentiestrijd tussen Steven Berghuis en Bilal Basacikoglu, die de laatste tijd veel minuten krijgt. "Steven heeft een moeilijke periode gehad, last van zijn rib, is daarna hard gaan trainen. Ook had hij te maken met spelers die goed speelden op zijn positie. Jens (Toornstra, red.) was goed. Ik begrijp de discussie over Bilal en Berghuis wel, maar Bilal was goed tegen Sparta en FC Utrecht, en donderdag niet. Dat weet je nooit van tevoren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen