Kopzorgen voor Koeman na nieuwe domper in competitie

10 december 2016, 15:30   Bijgewerkt: 10 december 2016, 15:55

Zo uitstekend als Ronald Koeman begon bij Everton, zo moeizaam loopt het nu bij de club uit Liverpool. De ploeg won slechts één van de laatste tien competitieduels en werd vandaag (zaterdag) op een 3-2 nederlaag getrakteerd door Watford, dat Everton nu voorbij is op de ranglijst.

Na zijn overstap van Southampton naar Everton begon Koeman prima in de Premier League, maar de klad is er inmiddels flink ingekomen. Tegen Watford begon het wel hoopvol voor de bezoekers, aangezien clubtopscorer Romelu Lukaku na zeventien minuten de 0-1 produceerde. Watford liet zich daardoor niet uit het veld slaan en kwam in het restant van de wedstrijd goed terug. Stefano Okaka, die al jaren niet meer had gescoord, trok de stand tien minuten voor de pauze weer in evenwicht op aangeven van Nordin Amrabat.

Koeman hoopte de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken, maar het tegenovergestelde gebeurde. Watford deed in de 59ste en de 64ste minuut namelijk uitstekende zaken door twee keer te scoren. Sebastian Prödl maakte de 2-1, Okaka deed Vicarage Road vervolgens juichen met zijn tweede goal van de middag. Dat Lukaku met een rake kopstoot in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer zorgde, mocht niet meer baten voor The Toffees

De thuisploeg stijgt naar plaats zeven, Everton zakt naar de zeer teleurstellende negende positie. Er is werk aan de winkel voor Koeman, dat is in ieder geval duidelijk.