Arsenal pakt ondanks achterstand drie punten tegen Stoke

10 december 2016, 17:59   Bijgewerkt: 10 december 2016, 18:06

Het kwam op achterstand, maar Arsenal heeft toch drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Stoke City. De equipe van manager Arsene Wenger boekte zaterdag in het eigen Emirates Stadium een 3-1 overwinning op de middenmoter.

Op basis van het spelbeeld over negentig minuten verdiende Arsenal de winst op Stoke City, maar de Londenaren kregen de drie punten niet cadeau. In de 29ste minuut kwamen ze op achterstand door een rake penalty van Charlie Adam, toegekend na een overtreding van Granit Xhaka op Joe Allen. Stoke City, met Erik Pieters en Bruno Martins Indi in de basis, kon de voorsprong niet vasthouden.

Op slag van rust herstelde Theo Walcott het evenwicht. De snelle vleugelspeler tikte raak na een voorzet van Hector Bellerin vanaf de rechterflank. Vier minuten na de doelwissel tekende Mesut Özil voor de 2-1. De Duitser dook na een pass van Alex Oxlade-Chamberlain vrij op voor Stoke-keeper Lee Grant en hij maakte het af met een fraaie kopbal. Kort nadat Peter Crouch een kans op de 2-2 onbenut had gelaten, legde Alex Iwobi in de 75ste minuut de eindscore vast op 3-1. De invaller kon scoren nadat de scheidsrechter goed de voordeelregel had toegepast.

Door de winst komt Arsenal in punten op gelijke hoogte met koploper Chelsea. De stadgenoot heeft echter nog een wedstrijd tegoed. De formatie van manager Antonio Conte speelt zondag op het eigen Stamford Bridge tegen middenmoter West Bromwich Albion.

Swansea City droeg de rode lantaarn over aan Sunderland, door dat team in een direct gevecht met 3-0 te verslaan. Gylfi Sigurdsson (strafschop) en Fernando Llorente (2) maakten in de tweede helft het verschil in het Liberty Stadium in Wales. Mike van der Hoorn en Leroy Fer bleven op de bank bij de thuisclub, Patrick van Aanholt was basisspeler bij Sunderland.

Hull City kwam in het thuisduel met Crystal Palace met 1-0 en 3-2 voor, maar moest toch genoegen nemen met slechts één punt. Frazier Campbell zorgde in de 89ste minuut voor de 3-3 eindstand. Met Nathan Aké bij de eerste elf verloor AFC Bournemouth met 3-2 bij Burnley FC. Jeffrey Hendrick en Stephen Ward waren ervoor verantwoordelijk dat de thuisclub al binnen zestien minuten een 2-0 voorsprong had opgebouwd en die tik kwam Bournemouth niet meer te boven.