Monaco geeft pak slaag in afwachting van kraker

10 december 2016, 19:56

Aan de hand van Radamel Falcao heeft AS Monaco een gemakkelijke avond achter de rug op bezoek bij Girondins Bordeaux. De Colombiaanse spits scoorde zaterdag drie keer in het Stade Matmut-Atlantique en had daarmee een groot aandeel in de 0-4 zege van de Monegasken.

Monaco leidde binnen vier minuten al met 0-2. Djibril Sidibé opende in de tweede minuut de score en twee minuten later verdubbelde Falcao de marge voor de equipe uit het prinsdom. De Colombiaan voerde in het tweede bedrijf met twee doelpunten, waarvan de laatste een penalty was, de stand op tot 0-4. Falcao heeft nu tien keer gescoord in dit Ligue 1-seizoen. Bordeaux sloot af met tien man. Adam Ounas kreeg in de 68ste minuut, toen het al 0-4 stond, rood.

Door de winst komt Monaco op 39 punten, evenveel als koploper OGC Nice. De streekgenoot speelt zondag nog de kraker bij Paris Saint-Germain, dat derde staat met 35 punten.