Hertha profiteert door geblunder niet van verlies Leipzig

10 december 2016, 21:02

Het is Hertha BSC niet gelukt te profiteren van de nederlaag die RB Leipzig eerder op de dag leed bij FC Ingolstadt 04 (1-0). De formatie uit Berlijn ging zaterdagavond zelf ook onderuit: de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen werd met 0-1 verloren.

Een blunder van Niklas Stark vier minuten voor rust bleek beslissend. De centrumverdediger van Hertha BSC schoof de bal in zijn eigen defensie zo in de voeten van Max Kruse en die bleef oog in oog met keeper Rune Jarstein koel (0-1). In de tweede helft had Hertha meer balbezit dan Werder, maar de gelijkmaker leverde dat niet op.

Hertha BSC staat met 27 punten derde in de Bundesliga, op zes punten van de gedeelde koplopers Bayern München en RB Leipzig. Bayern kwam eerder op de dag op gelijke hoogte met de promovendus, door VfL Wolfsburg met 5-0 te verslaan. Leipzig verloor met 1-0 bij laagvlieger Ingolstadt en leed daarmee haar eerste nederlaag van dit Bundesliga-seizoen. Werder staat met veertien punten op plek dertien in de stand.