Streppel: "Groot compliment voor energie in deze fase"

10 december 2016, 23:57

Jurgen Streppel, de trainer van sc Heerenveen, maakt zijn elftal een compliment voor de reactie in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Friezen keken zaterdag in het eigen Abe Lenstra Stadion bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar stelden na de pauze orde op zaken (2-1).

Streppel had zijn spelers voor de ontmoeting met Excelsior ook al een compliment gemaakt voor de afgelopen trainingsweek. "Vaak loop je vlak voor Kerstmis op je laatste benen, maar dat was bij ons absoluut niet het geval. Ik had het echter beter niet kunnen zeggen, want onze eerste helft was matig. Het tempo was te laag en we durfden niet in te spelen", aldus Streppel op de persconferentie. "We creëerden niet veel en tot overmaat van ramp kwamen we ook met 0-1 achter."

"Dan weet je dat het moeilijker wordt. Voor de tweede helft hebben we gezegd: we hebben een goede ploeg, gooi er wat meer energie in. Als dat dan gelijk resulteert in de 1-1, dan doet je dat goed. Daarna hebben we het tempo wat hoger gehouden en waren de ruimtes groter, wat niet gemakkelijk is tegen een ploeg met snelle jongens. Dat hebben we goed gedaan, want volgens mij hebben we nul kansen weggegeven. Misschien hadden we vaker moeten scoren, maar goed: ik maak de spelers een groot compliment voor de energie die ze in deze fase van de competitie hebben getoond."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen