Veerkrachtig América tegenstander Real in halve finale

11 december 2016, 11:11

Het Mexicaanse Club América is de tegenstander van Real Madrid in de halve finale van het WK voor clubs in Japan. De winnaar van de Champions League voor de Concacaf-zone won zondag in de kwartfinale in Osaka, ondanks een achterstand, met 2-1 van Jeonbuk Motors uit Zuid-Korea.

Bo-Kyung Kim bracht Jeonbuk Motors, de kampioen van Azië, in de 23ste minuut aan de leiding. Silvio Romero zorgde met twee doelpunten in de tweede helft voor de ommekeer. De Argentijn, die voor rust al de lat had geraakt met een afstandsschot, kopte in de 58ste minuut uit een voorzet van Michael Arroyo de 1-1 binnen. Ruim een kwartier later trof hij doel vanaf de rand van het penaltygebied, nadat een speler van Jeonbuk Motors een Mexicaanse corner had weggekopt. De Zuid-Koreanen zetten in de slotfase nog aan voor de gelijkmaker, maar deze bleef uit.

De halve finale tussen Real Madrid en Club América is komende donderdag in Yokohama. Het andere duel in de halve eindstrijd gaat woensdag tussen Atlético Nacional, de winnaar van de Copa Libertadores, en de winnaar van de ontmoeting tussen Mamelodi Sundowns en Kashima Antlers. Die teams staan later op zondag tegenover elkaar. De finale van het WK voor clubs is volgende week zondag in Yokohoma.