Strootman verontschuldigt zich voor 'waterincident'

11 december 2016, 12:59

Kevin Strootman heeft zich verontschuldigd voor het feit dat hij afgelopen weekend in de derby tegen Lazio (0-2 winst) met water gooide naar tegenstander Danilo Cataldi. Het incident gebeurde vlak nadat de Nederlandse middenvelder AS Roma op 0-1 had gezet.

Nadat hij water van Strootman over zich heen had gekregen, greep Cataldi de Oranje-international bij diens shirt. Omdat Strootman naar de grond ging, werd de Lazio-speler met rood van het veld gestuurd. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV mocht blijven staan, maar werd na afloop alsnog bestraft met een schorsing van twee wedstrijden wegens simuleren. Die straf werd later in hoger beroep echter ingetrokken.

"Natuurlijk was ik verrast door de schorsing", aldus Strootman in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Volgens mij lag ik te slapen toen er in onze groepschat een bericht kwam dat ik geschorst zou worden. Iedereen zei dat het ongelooflijk was. Maar dat gezegd hebbende, had ik niet met water moeten gooien naar Cataldi. Dat was onsportief. Hij deed wat dingen, maar het was mijn fout en daarvoor bied ik mijn excuses aan. Een schorsing voor mij wegens simuleren zou echter niet eerlijk zijn geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen