Blangé wordt prestatie- en innovatiemanager bij KNVB

11 december 2016, 15:14

De KNVB heeft Peter Blangé aangesteld als prestatie- en innovatiemanager. De 52-jarige volleybalcoach begint op 1 februari 2017 met zijn werkzaamheden in Zeist. Zijn belangrijkste taak is de KNVB, coaches en clubs te voorzien van innovatieve en wetenschappelijke inzichten. Hij gaat nauw samenwerken met de experts die betrokken zijn bij alle nationale teams

"In topsport gaat het om details en continu verbeteren. In de functie die Peter gaat vervullen staat dat centraal", zegt technisch directeur Hans van Breukelen op de officiële website van de KNVB. "Dat betekent niet dat hij het voetbalbeleid gaat bepalen, want dat doen onze coaches en de clubs. Wel wordt hij de verbindende man tussen het voetbal en de wetenschap. Zijn opdracht is om op basis van onderzoek en innovatie een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de voetbalprestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van bewegingswetenschappen, data-analyses of voedingsleer. Belangrijk vinden we ook dat hij de wetten van de topsport kent, de taal van topsporters spreekt en een enorme winnaarsmentaliteit heeft."

Blangé vult aan: "Eén procent verschil of een fractie van een seconde kan wedstrijden op het allerhoogste niveau beslissen. Onderzoek en innovatie kunnen er een bijdrage aan leveren om net dat verschil te maken. Ik kijk er naar uit daar samen met de voetbalexperts mee aan de slag te gaan. Voetbal moet te allen tijde centraal blijven staan."

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Blangé de teammanager van Oranje zou worden, maar de KNVB heeft besloten beide functies te scheiden. "Gaandeweg zijn we erachter gekomen dat die functies lastig te combineren zijn en dat we dat ook niet willen", legt Van Breukelen uit. "Bij een combinatiefunctie zou Peter zijn aandacht moeten verdelen over te veel uiteenlopende werkzaamheden en dat komt het werk niet ten goede." Hans Jorritsma blijft tot 1 december 2017 de teammanager van Oranje en werkt in de loop daar naartoe een nader aan te stellen opvolger in.

Blangé speelde als volleyballer vijfhonderd interlands voor Oranje. Hij nam met Nederland vier keer deel aan de Olympische Spelen, waar in 1996 in Atlanta goud werd gewonnen. Na zijn actieve carrière was Blangé van 2006 tot en met 2010 de bondscoach van het herenteam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen