Heracles verdedigt zich naar nederlaag bij Utrecht

11 december 2016, 16:28   Bijgewerkt: 11 december 2016, 17:20

Hoewel FC Utrecht tegen Heracles Almelo geen velddoelpunt wist te produceren, heeft het de drie punten in eigen huis gehouden. Een eigen doelpunt van Mike te Wierik voor rust en een strafschop van Sébastien Haller vlak voor tijd waren voldoende voor een 2-0 overwinning. Hiermee kregen de gasten uit Almelo het loon van de angst gepresenteerd. Voor rust koos Heracles Almelo tegen de eigen gewoonte in voor een uiterst behoudende speelwijze en daarvoor kreeg het de rekening gepresenteerd. Na rust probeerde Heracles het nog wel, maar kon het het tij niet meer keren.

Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil op de ranglijst drie punten in het voordeel van de Domstedelingen. Heracles kon dus bij een overwinning op gelijke hoogte komen met FC Utrecht, maar leek daar aanvankelijk niet in geïnteresseerd. De Heraclieden traden aan in een 5-3-2 systeem en trokken zich massaal terug op de eigen helft. Desondanks kwam Richairo Zivkovic in het eerste kwartier twee keer in scoringspositie, maar tot twee keer toe wist doelman Bram Castro te reden.

Even later leek FC Utrecht uit wederom een corner op 2-0 te komen, maar Castro wist op miraculeuze wijze Haller van een doelpunt af te houden; vervolgens hielp Justin Hoogma zijn doelman door de rebound van Barazite te blokkeren.  Aan het eind van de eerste helft ontwikkelde Heracles dan eindelijk enige aanvallende intenties, maar de ingevallen Mark van der Maarel wist zowel Thomas Bruns als Brahim Darri van een doorbraak af te houden.

FC Utrecht wist in de tweede helft het niveau van voor rust niet te halen, maar een kwartier voor tijd raakte Haller vanuit een opnieuw ingebrachte hoekschop de lat. Nauwelijks een minuut later raakte Robin Gosens namens Heracles Almelo het houtwerk: na een fraaie afstandsknal van de Duitse linksback belandde via de vingertoppen van doelman David Jensen tegen de paal.

In de slotfase trok FC Utrecht de overwinning naar zich toe: Haller werd binnen het strafschopgebied gehaakt door Te Wierik en mocht aanleggen vanaf elf meter. De Franse specialist faalt in zulke gevallen zelden en deed dat ook nu niet. In de slotfase kreeg Tim Breukers nog rood nadat hij de doorgebroken Zivkovic had neergehaald en hield Castro nog Haller en Yassin Ayoub van scoren af.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!