Ook 'op 10' doet Toornstra het goed: "Voel me daar thuis"

12 december 2016, 06:00   Bijgewerkt: 11 december 2016, 22:25

Naast Nicolai Jørgensen is Jens Toornstra de enige offensief ingestelde speler bij Feyenoord die in alle zestien eredivisieduels nog kon rekenen op een basisplaats. Spelers als Eljero Elia, Dirk Kuyt, Steven Berghuis en Bilal Basaçikoglu kunnen dat niet zeggen. Voor het duel met AZ schoof Toornstra van de rechterflank terug naar de nummer 10-positie. Dat pakte prima uit: Feyenoord won simpel met 0-4.

"Ik zat er lekker in", zegt Toornsta na de riante zege in Alkmaar tegen FCUpdate.nl. "Al is met 0-4 winnen natuurlijk altijd lekker. Maar ik deed gewoon mijn ding. Met zoveel dynamiek voorin kon ik ook altijd wel de bal kwijt", aldus de Feyenoorder. "Ik kon mijn energie goed kwijt. Ik denk dat we, met Karim (El Ahmadi, red.) erachter, AZ in de tang hadden."

Toornstra speelt al een tijdje op de flank bij Feyenoord, maar is van origine een echte nummer 10.  "Ja, ik voel me thuis op die positie. Maar in dit Feyenoord is het op de rechterflank ook lekker voetballen", stelt Toornstra. "Het maakt mij daarom niet uit waar ik sta. Als ik maar speel", knipoogt de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht. "Natuurlijk is het op 10 wel anders voetballen. Je komt in andere ruimtes terecht."

Met Feyenoord gaat Toornstra na zestien speelronden nog steeds aan de leiding in de Eredivisie. Met de wetenschap dat Ajax zondag ten onder is gegaan bij FC Twente (1-0), gaat Feyenoord de winterstop als Herbstmeister in. En dan wacht voor deze concurrent volgende week ook nog de kraker tegen PSV. "Het verloop van Ajax-PSV maakt niet uit, ook al heeft ieder resultaat een voordeel voor ons. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Als wij zelf alles winnen, dan worden we kampioen", lacht Toornstra. "De naïviteit heeft plaatsgemaakt voor volwassenheid. We speelden heel goed tegen AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen