Van Overeem kent ups en downs: "Gevoel is niet positief"

13 december 2016, 07:00   Bijgewerkt: 12 december 2016, 21:45

Vorig seizoen werd Joris van Overeem verkozen tot speler van het jaar bij AZ, dit voetbaljaar moet hij ondanks het vertrek van concurrent Markus Henriksen vooral nog genoegen met een bijrol. Dat leidde tot frustratie bij de middenvelder, die na een kritisch interview eind november zelfs uit de selectie werd gezet. Nu is de jeugdinternational terug. "Ik heb er nog vertrouwen in."

Het was eind november toen Van Overeem publiekelijk liet weten dat hij klaar was met zijn bijrol in Alkmaar. Het jeugdexponent deed in een interview met De Telegraaf zijn beklag. Trainer John van den Brom probeerde zijn pupil aanvankelijk rustig te houden, maar het gebrek aan duidelijkheid viel niet goed bij Van Overeem. "Ondertussen zit ik wel gewoon op de bank", reageerde hij. "Natuurlijk heb ik dit seizoen ook mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen."

De ontevredenheid overheerst

Omdat die wedstrijd kansloos met 0-4 verloren ging, was er na het duel echter geen glimlach te bespeuren op het gezicht van de Amsterdammer. "Het was weer mij eerste basisplaats, maar dit is natuurlijk niet lekker", zei hij teleurgesteld tegen FCUpdate.nl. De Jong Oranje-speler slaagde er niet in om zich positief te laten zien tegen Feyenoord, erkende hij. "Ik vond mijn wedstrijd zeer matig. Het team draaide niet lekker en ik heb geen positieve invloed kunnen hebben op de ploeg. We waren heel slecht."

Hoewel hij in het kritische interview harde noten kraakte over zijn situatie, steekt hij zijn hand ook in eigen boezem. Van Overeem, die dit seizoen nog niet wist te scoren, beseft dat hij in de eerste periode van de competitie in zijn acht optredens geen onuitwisbare indruk wist te maken. "Ik heb de lijn van vorig seizoen niet helemaal doorgetrokken, want ik ben op de bank beland. Het gevoel over de eerste seizoenshelft is dan ook niet echt positief." 

Met vertrouwen naar 2017

AZ speelt nog twee duels voor de winterstop, het kruist woensdag de degens met ASWH in de KNVB Beker en gaat zaterdag op bezoek bij FC Twente. Met name het bekerduel met de amateurs moet worden gewonnen, beseft Van Overeem. "De doelstelling voor dit seizoen was ook Europees overwinteren, die hebben we in ieder geval behaald. Nu moeten we in de beker ook winnen, om ook daarin te overwinteren", aldus de middenvelder, die na de winterstop met een schone lei begint. "Ik heb er wel vertrouwen in dat ik in de tweede seizoenshelft de lijn van vorig jaar alsnog door kan trekken."

Door: Remco Jacobi  

[photo,103268,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen