Ronaldo: "Ik werk altijd keihard om de beste te zijn"

12 december 2016, 21:03

Cristiano Ronaldo is zeer tevreden met het winnen van de Gouden Bal. Het is voor de Portugees de vierde keer dat hij de prestigieuze prijs wint. De 31-jarige beleefde dit seizoen naar eigen zeggen zijn hoogtepunt met het winnen van het EK.

"Ik werk altijd keihard om de beste te zijn en breng vele offers. Deze trofee is heel belangrijk voor me. Ik had nooit verwacht dat ik deze prijs vier keer zou winnen. Het team komt echter altijd op de eerste plaats. Zonder Real Madrid en de Portugese nationale ploeg had ik nooit de Gouden Bal kunnen winnen", vertelt de sterspeler in gesprek met France Football.

Ronaldo ziet 2016 als het beste jaar in zijn loopbaan. "Een prijs met de nationale ploeg ontbrak nog op mijn erelijst. De EK-winst is onvergetelijk, maar ik denk ook met genoegen terug aan de eindzege in de Champions League. Het verschil is wel dat Real Madrid eraan gewend is prijzen te pakken. Portugal daarentegen had nog nooit iets belangrijks gewonnen."

"Soms is het moeilijk uit te drukken wat ik voel, maar ik ben echt dolblij. Ik heb keihard gewerkt om zover te komen. Ik denk nu aan de mensen om me heen, zoals mijn familie en vrienden. Zij helpen me jaar na jaar om de beste te blijven. Dat is echt niet zo eenvoudig. Slechts enkele spelers zijn in staat geweest om zo'n lange tijd op topniveau te presteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen