Strootman praat niet over titelrace: "Op veld laten zien"

13 december 2016, 08:33

Kraker nummer één in een week tijd is achter de rug voor AS Roma. De Giallorossi wonnen maandagavond de topper tegen AC Milan met 1-0. Nu de strijd om de tweede plaats gewonnen is, kan de focus meteen verlegd worden naar de kraker tegen Juventus van komende zaterdag. Kevin Strootman, die het tegen Milan weer negentig minuten volhield en een prima wedstrijd speelde, kijkt ernaar uit.

Het ging tegen Milan vrij moeizaam voor Roma. De tegenstander uit de modestad miste in de persoon van M'Baye Niang zelfs een penalty. Uiteindelijk kroonde Radja Nainggolan zich met een afstandsschot tot matchwinner in het Stadio Olimpico. "Deze wedstrijd was zeer belangrijk", stelt Strootman. "Als we vandaag niet gewonnen hadden, dan hadden de drie punten van de derby tegen Lazio minder waarde gehad", zegt de Nederlandse middenvelder tegen Mediaset.

"We hebben niet goed gespeeld, waardoor ik eigenlijk alleen blij ben met het resultaat", vervolgt Strootman. "We moeten hard knokken tegen de grote clubs en gefocust zijn. Dat hebben we gedaan, waardoor we gewonnen hebben", aldus de Oranje-international, die aanvankelijk geschorst werd wegens het gooien van water tegen Lazio maar zijn straf geseponeerd zag worden. "Ik was natuurlijk wel bang, maar gelukkig is in het beroep de juiste beslissing genomen."

De kraker tegen Juventus zou hij eerst ook moeten missen, maar Strootman kan dus gewoon opdraven. "Ik wil het team helpen. Het gaat lastig worden tegen Juventus. Vooral thuis zijn zij moeilijk te verslaan. We hoeven niet te praten over de titelstrijd. We moeten gewoon op het veld laten zien dat we voor de Scudetto kunnen vechten", besluit de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen