Viergever mist door beslissing Higler kraker tegen PSV

13 december 2016, 10:56

Het veelbesproken moment van Nick Viergever in de uitwedstrijd tegen FC Twente heeft voor Ajax een vervelend staartje gekregen. De verdediger kreeg in de slotfase van die competitiewedstrijd (1-0 verlies) zijn tweede gele kaart voor een opzettelijke handsbal en mist daardoor de kraker tegen PSV van komend weekend. Had arbiter Dennis Higler hem direct rood gegeven, dan had hij wel kunnen spelen tegen de Eindhovenaren.

De opzettelijke handsbal van Viergever in het strafschopgebied leidde tot een penalty voor Twente. Scheidsrechter Higler gaf de verdediger zijn tweede gele kaart, maar had voor de overtreding van de Ajacied volgens de reglementen direct rood moeten trekken.

Had hij dat gedaan, dan was Viergever geschorst geweest voor de bekerwedstrijd van donderdag tegen SC Cambuur en had hij tegen PSV wel in actie kunnen komen. Omdat Viergever nu twee keer geel heeft gekregen, mag hij in Leeuwarden wel spelen en mist hij de eerstvolgende competitiewedstrijd. Dat is voor Ajax de topwedstrijd tegen PSV van aankomende zondag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen