AZ is klaar voor amateurs: "Willen de kater wegspoelen"

13 december 2016, 14:03

Na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord krijgt AZ snel de kans om zich te revancheren voor dat debacle. De Alkmaarders treffen woensdagavond de amateurs van ASWH en ondanks dat AZ de favoriet is, heeft trainer John van den Brom niets aan het toeval overgelaten.

ASWH, dat uitkomt in de Derde Divisie, schakelde in de vorige drie bekerrondes steeds andere amateurclubs uit. "We hebben ze meerdere keren bekeken", zegt Van den Brom op de clubwebste. "Eigenlijk zoals we elke wedstrijd benaderen. We hebben de televisiebeelden van hun duels gezien en we waren afgelopen weekend bij hun wedstrijd tegen Jong Almere City. We hebben een goed beeld van onze tegenstander."

AZ is dus goed voorbereid, maar dat zegt volgens de coach van de Alkmaarders niet alles. "Je weet nooit wat de tegenstander doet. Ik kan alleen zeggen wat wij doen. Wij gaan proberen om de kater van afgelopen zondag weg te spoelen. Dat is de eerste opdracht. Het is een bekerwedstrijd en het bekertoernooi is een doel op zich. Er zijn voor ons dus heel veel uitdagingen in zo'n laatste week voor de winterstop."

Ridgeciano Haps en Stijn Wuytens zullen zeker niet spelen in het bekerduel, geeft Van den Brom aan. "Zij hebben te veel last van pijntjes, na toch wel een heel zwaar programma. Met hen neem ik woensdag geen risico. We staan met frisse jongens op het veld woensdag. Om de tegenstander, zoals we dat in het voetbal zeggen, kapot te spelen. Dat zal tegen ASWH in een hoog tempo moeten gebeuren, zodat we de volgende ronde halen."

De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 20.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen