De Graafschap-coach geschorst na incident bij debuut

13 december 2016, 14:21

Het avontuur van Jan Oosterhuis als interim-trainer van De Graafschap blijft voorlopig beperkt tot één wedstrijd. De tijdelijke opvolger van Jan Vreman is namelijk voor één duel geschorst door de KNVB, naar aanleiding van zijn gedrag in de uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen MVV Maastricht. Hij zal vrijdag tegen Almere City FC dan ook niet in de dug-out plaatsnemen.

Oosterhuis zat vanwege het ontslag van Vreman vrijdag tegen MVV als eindverantwoordelijke op de bank. Dat liep niet goed af. De Graafschap verloor met 2-0 en Oosterhuis werd naar de tribune gestuurd na een incident met de vierde official. "Ik heb hem lichtjes aangeraakt aan zijn borst en gezegd dat hij normaal moet praten tegen mijn spelers. Maar dat hoort niet", zei hij na afloop tegen Omroep Gelderland. "Je mag niet aan scheidsrechters of vierde officials komen. Dat is een regel. Daarin ben ik fout geweest. Ik hoop dat er wat begrip is. Ik hoop op clementie. Maar ik moet de consequenties aanvaarden, dan moet je maar niet aan de vierde official zitten. Maar ik heb hem niet geslagen, dus vraag ik om een beetje begrip."

De wedstrijd tegen Almere City is de laatste voor de winterstop van De Graafschap, dat na de jaarwisseling aan de slag gaat met Henk de Jong als hoofdtrainer. Oosterhuis zal dan weer als assistent fungeren. Overigens is verderdiger Nathaniel Will, die tegen MVV rood kreeg, ook geschorst voor het duel van vrijdag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen