Volendam naar kwartfinales ten koste van VVSB

13 december 2016, 20:23

VVSB is er niet in geslaagd om het kunstje in de KNVB Beker van vorig seizoen te herhalen. De amateurs uit Noordwijkerhout boden zeker tegenstand op bezoek bij FC Volendam, maar kwamen simpelweg tekort en verloren met 4-1.

Vorig seizoen verraste VVSB alles en iedereen door de halve finale te bereiken na een spektakelstuk in Den Bosch (2-3). Het hield toen verrassend genoeg ook nog eens lang stand in de Galgenwaard, waar het in de slotfase uiteindelijk alsnog onderuit ging.

De amateurploeg hoopte die bekerstunt van vorig seizoen natuurlijk te herhalen. Na een overtuigende zege op Katwijk (3-0) vormde FC Volendam de volgende horde. En dat was op voorhand al niet bepaald de makkelijkste opgave. De laatste nederlaag van de Noord-Hollanders dateert van ruim een maand terug, op 4 november tegen Cambuur. Zeker op eigen veld is de Jupiler League-ploeg sterk.

En dat was meteen zichtbaar. Erik Schouten sloeg binnen vijf minuten toe namens de Volendammers. Op aangeven van zijn aanvoerder Kees Kwakman kon hij van dichtbij eenvoudig binnenkoppen. De thuisploeg kwam gretig uit de startblokken en zette VVSB vol onder druk. De vroege goal leek groen licht te betekenen voor een ruime score.

Maar zo ging het niet. Niet zozeer dankzij de bezoekers zelf, maar door een enorme fout van Kevin van Kippersluis. De spits die tegen Achilles nog tekende voor een hattrick (0-6) schoof een terugspeelbal zo in de voeten van Giovialli Serbony. De fysiek sterke spits van VVSB bleef koel en gaf doelman Hobie Verhulst geen schijn van kans: 1-1. Hij gaf de meegereisde supporters, die opvallend genoeg in de meerderheid waren in het Kras Stadion, reden tot juichen.

Alles lag meteen weer open, zou je zeggen, maar nog binnen het eerste kwartier was het alweer raak. Kees Kwakman - de man van de eerste assists - zette zijn ploeg op zeer gelukkige wijze meteen weer op voorsprong. Doelman Ruben Valk liet de bal zomaar los door een halve botsing met een teamgenoot, waarna Kwakman toevallig op de goeie plek liep.

Ondanks een paar momenten waarop VVSB van zich afbeet via Serbony en Tommy Bekooij, was Volendam duidelijk een maatje te groot voor de cupfighter van vorig seizoen. Nog voor rust werd het 3-1 dankzij Gyliano van Velzen en vroeg in de tweede helft besliste Van Kippersluis de wedstrijd. Maar smaakmaker van de avond was Joey Veerman (net 18) met handige acties en schitterende steekpasses.

FC Volendam mag zich de eerste kwartfinalist van dit bekertoernooi noemen, terwijl voor VVSB het avontuur voorbij is. Geen herhaling van de droom van vorig seizoen, wel een mooie avond met warme steun van de supporters.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen