Kopdoelpunten Everton doen Arsenal de das om

13 december 2016, 23:09

Arsenal heeft dinsdagavond op bezoek bij Everton een tik gekregen in de titelstrijd. Ondanks een voorsprong binnen twintig minuten, verloren de Londenaren op Goodison Park met 2-1. Bij de regerend kampioen Leicester City zijn de lachende gezichten ook ver te zoeken. Op bezoek bij AFC Bournemouth werd er met 1-0 verloren.

Everton - Arsenal 2-1

Alexis Sánchez zette de bezoekers na een kleine twintig minuten op voorsprong. Na een overtreding van Phil Jagielka mocht de Chileen aanleggen voor een vrije trap en via de benen van Ashley Williams verdween de bal achter Maarten Stekelenburg. Vlak voor rust maakte Everton echter gelijk via Seamus Coleman, die haast ongehinderd een voorzet vanaf links kon binnenkoppen.

Tien minuten na rust kreeg Mesut Özil de kans om the Gunners weer op voorsprong te zetten, na goed voorbereidend werk van Sánchez. De Duitser mikte zijn opgelegde mogelijkheid echter net wat te hoog. Everton hield gaandeweg steeds makkelijker stand en dwong op het einde zelfs nog de 2-1 af. Met nog vier minuten te gaan scoorde de verdediger. Net zoals ploegmaat Coleman deed hij dat met het hoofd en stond hij vogelvrij in het drukke strafschopgebied. In de slotseconden kreeg Jagielka nog zijn tweede gele kaart en Alex Iwobi zag nog een inzet worden gekeerd op de lijn, maar de punten bleven in Liverpool.

AFC Bournemouth - Leicester City 1-0

Leicester City speelde een paar dagen terug nog Manchester City van de mat, maar daar was woensdag weinig van te meren. AFC Bournemouth was heer en meester, maar wist pas na 35 minuten dat uit te drukken in de score. Marc Pugh schoot binnen, nadat Ron-Robert Zieler nog knap had gered op een inzet van Benik Afobe. Bournemouth had tot dat moment 77 procent van het balbezit. Pas daarna was er voor het eerst een Leicester-kans via Wes Morgan, maar hij kopte op Artur Boruc af.

Na rust kwam Leicester steeds nadrukkelijker in de buurt van de Pool, maar een volley van Rayid Mahrez en een kopbal van Robert Huth waren niet voldoende om hem te passeren. Ook bij een scrimmage in de slotseconden bleek Boruc een te groot obstakel voor de spelers van Leicester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen