Opsteker voor Koeman: "Zo zijn we moeilijk te verslaan"

14 december 2016, 08:44

Na een slechte serie waarin slechts één van de tien competitiewedstrijden drie punten opleverde, boekte Everton dinsdagavond weer een mooi succes in de Premier League. De ploeg van Ronald Koeman won op eigen veld met 2-1 van Arsenal en daar is de coach uiteraard blij mee.

Everton begon afwachtend aan de wedstrijd en keek na twintig minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna ging de knop om, zag Koeman. "Dat was de sleutel tot succes in deze wedstrijd", blikt hij terug bij Sky Sports. Everton gooide na de openingsfase veel meer energie en aanvalslust in het duel. "Zo zien wij en de fans ons team graag. We speelden met agressie, passie en gingen er vol voor. Ik begreep dat we in het begin onzeker waren en veel ballen naar achteren speelden, maar op die manier heb je geen kans tegen Arsenal."

"Maar daarna kwamen op karakter knap in de wedstrijd. Als wij met zoveel agressie en vastberadenheid spelen, is het voor teams erg lastig om te winnen op Goodison Park", beseft de Nederlander. "Ik hoop dat de spelers hiervan geleerd hebben, want dit is hoe we moeten spelen. Het is altijd mogelijk dat je verliest van Arsenal, maar niet op de manier hoe wij aan het duel begonnen. De spelers moeten beseffen waar we toe in staat zijn als we zo spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen