Ten Hag en Zivkovic wijzen in discussie naar videoref

14 december 2016, 21:33

FC Utrecht is kwartfinalist in het toernooi om de KNVB Beker. De Domstedelingen keken woensdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar door een kopbal van Kevin Conboy en een benutte penalty van Richairo Zivkovic in de blessuretijd werd het 1-2. Rond de strafschop is veel discussie, omdat scheidsrechter Björn Kuipers hem nogal makkelijk leek te geven.

Zowel coach Erik ten Hag als Zivkovic vindt het wel terecht dat Kuipers naar de stip wees. Ze noemen de aanwezigheid van videoscheidsrechter Kevin Blom hier een reden voor. "Ik neem aan dat het terecht was. Er was een videoscheidsrechter, dus lijkt me dat wel. Er was ook contact, dus ik denk dat het wel een penalty was", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Ik kan me wel voorstellen dat je er iets anders naar kijkt, als je aan de andere kant zit."

Zivkovic voegt toe: "Ik denk niet dat de strafschop een cadeautje was, ook omdat de videoscheidsrechter erbij was. Ik zocht het contact bij de penalty wel een beetje op, maar ik werd honderd procent zeker geraakt", aldus de aanvaller.

Ten Hag zag overigens een wedstrijd met twee gezichten in het MAC3PARK Stadion in Zwolle. "Ik vond ons een hele zwakke eerste helft afleveren. We speelden niet zoals in de laatste weken, maar dat kwam ook door de andere samenstelling van het team. Het was daardoor wel even zoeken. In de tweede helft zag je het wel weer terugkomen. Dat heeft ook te maken met een stukje beleving", besluit de Utrecht-keuzeheer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen