Jans baalt dat het niet meezit, Kuipers gedecideerd

15 december 2016, 08:22

PEC Zwolle hunkert naar een succesje en leek de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht tot een goed einde te brengen. Binnen tien minuten werd echter een 1-0 voorsprong weggeven. Mokerslag was de penalty van Richairo Zivkovic in blessuretijd. De spits werd zelf neergehaald en maakte het af: 1-2. PEC-coach Ron Jans vindt de strafschop niet terecht, scheidsrechter Björn Kuipers wel.

Jans constateerde dat het, niet voor het eerst dit seizoen, weer eens tegenzat bij PEC. "Het is een beetje de samenvatting van de eerste helft van ons seizoen. Je staat op winst en knokt om het vol te houden, maar je let niet goed op bij een ingooi bij de 1-1 en in de allerlaatste seconde krijg je een strafschop tegen die wij zelf eigenlijk nooit krijgen... Volgens mij was het ook niet helemaal terecht. Maar goed, we kunnen er niets aan veranderen. Maar het is niet de eerste keer", aldus Jans bij FOX Sports.

"Zivkovic springt, het is geen penalty. Hij zei zelf ook al dat hij zelf het contact zocht. De vrije trap daarvoor werd overigens ook niet op de goede plek genomen. Maar uiteindelijk begint het bij jezelf", stelt Jans. "We zijn steeds afhankelijk van dit soort dingen. Maar het zit niet mee."

Kuipers

Björn Kuipers, de scheidsrechter die de penalty gaf, sprak zich  ook nog uit over het bewuste moment. Hij was gedecideerd en vond gehoor bij videoscheidsrechter Kevin Blom. "Ik had geen twijfel. Ik heb het gecheckt bij Kevin en hij vertelde me 'correcte penalty'. Dan is het klaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen