Chelsea tikt de tien aan, Lallana-show bij Liverpool

14 december 2016, 22:50   Bijgewerkt: 15 december 2016, 00:08

Overwinning nummer tien op rij in de Premier League is binnen voor Chelsea. De in bloedvorm verkerende ploeg van coach Antonio Conte wist Sunderland woensdagavond buitenshuis aan de zegekar te binden: 0-1. Ondertussen won Liverpool dankzij een weergaloze Adam Lallana met 0-3 bij Middlesbrough en pakte West Ham United ook drie broodnodige punten.

Chelsea dendert vrolijk verder

Toen Antonio Conte afgelopen zomer als nieuwe coach neerstreek op Stamford Bridge, had hij even de tijd nodig om de boel aan de praat te krijgen. Dat is de Italiaanse tactictus lang en breed gelukt. Sinds hij zijn veelgeprezen 3-5-2 formatie erin kreeg in Londen, is de lach teruggekeerd op het gezicht van Chelsea. Vanaf het moment van de 0-2 zege op Hull City op 1 oktober verdween deze ook niet meer.

Op aangeven van Willian maakte Fabregas na veertig minuten spelen met een schuiver de 0-1 tegen Sunderland, tegen wie de Spanjaard al vier keer eerder scoorde. Willian was zelf ook dicht bij een doelpunt, maar een inzet van de Braziliaan werd door Sunderland-goalie Jordan Pickford tegen de lat getikt. Chelsea wist in het restant van het duel stand te houden en ook Sunderland, dat met zeven verdedigend ingestelde spelers aantrad, scoorde niet meer. Daardoor staat Chelsea nog altijd zes punten los in de Premier League.

Lallana weergaloos

Liverpool slaagde er wel in om gelijke tred te houden met de koploper, door met 0-3 te winnen bij Middlesbrough. Met Marten de Roon (Middlesbrough) en Georginio Wijnaldum (Liverpool) in de basis bleek het een koud kunstje voor de ploeg van manager Jurgen Klopp om drie punten te pakken in het Riverside Stadium. Dat was eigenlijk maar te danken aan één man: Adam Lallana.

Adem voor West Ham

West Ham United boekte een belangrijke overwinning. De formatie van de geplaagde manager Slaven Bilic won met 1-0 van Burnley FC en heeft de afstand met de gevarenzone daarmee vergroot tot vier punten. Nadat Pedro Mba Obiang op de paal had gepegeld, kroonde Mark Noble zich tot matchwinner. Dat deed hij uit de rebound van een door hemzelf gemiste strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen