Sterren doen het voor United, City en Spurs winnen ook

14 december 2016, 23:12   Bijgewerkt: 15 december 2016, 08:21

Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic hebben woensdagavond hun spierballen laten zien bij Manchester United. De sterren droegen met hun goals een flinke steen bij aan de 1-2 zege bij Crystal Palace. Manchester City en Tottenham Hotspur schreven ook drie punten bij, in hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Watford en Hull City.

Keepers blinken uit bij Palace-ManU, arbiter niet

Met slechts vier overwinningen in de laatste dertien competitiewedstrijden kunnen we gerust stellen dat het ronduit teleurstellend was wat Man United tot dusver liet zien in de Premier League. Omdat de machine van José Mourinho hapert, is de achterstand op koploper Chelsea en nummer twee Liverpool al respectievelijk dertien en zeven punten. Omdat deze twee topploegen eerder op de avond al wonnen, zou nieuw puntenverlies weleens kunnen betekenen dat Man United uitgeschakeld zou zijn in de titelstrijd.

Deze kwam er echter niet. Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba, afgelopen zomer vol bombarie binnengehaald als enorme aankopen, namen de ploeg van Mourinho bij de hand tegen Crystal Palace. Dat deden ze in een wedstrijd die alle kant op kon en waar de keepers uitblinken, in tegenstelling tot de warrig leidende scheidsrechter.

De arbiter van dienst zag bijvoorbeeld niet dat Pogba bij het maken van de 0-1 buitenspel stond. Bovendien leek Ibrahimovic, die de bal klaarlegde voor de Fransman, de bal met zijn hand te beroeren. Nadat James McArthur na een hakballetje van Thomas Delaney voor de gelijkmaker had gezorgd, ging de arbitrage opnieuw de mist in. Een doelpunt van Juan Mata werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Man United zocht wel verder naar de 1-2. Wayne Rooney zag een schot geweldig gepareerd worden door doelman Wayne Hennessey en ook David De Gea voorkwam op schitterende wijze een tegentreffer voor Man United. Uiteindelijk werd het in de slotfase alsnog 1-2. Na een pass van Pogba rondde Ibrahimovic keurig af, met een soort chipje. Dat zorgt ervoor dat Man United stevig op plek zes staat.

Dubbelklapper Eriksen

Zakelijk City

Rondón en Arnautovic in de spotlights

West Bromwich Albion handhaafde zich keurig op plaats zeven. Het won met 3-1 van Swansea City, waar Leroy Fer en Mike van den Hoorn op de bank bleven. Opvallend was dat Salomón Rondón binnen dertien minuten een hattrick verzorgde, terwijl hij nog nooit meer dan één keer in een wedstrijd voor West Brom gescoord had.

Bij Stoke City-Southampton was opvallend dat Marko Arnautovic (ex-FC Twente) al na 24 minuten spelen rood kreeg voor een charge op Sofiane Boufal. Desondanks bleef het bij 0-0 in Stoke-on-Trent, waar met Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Virgil van Dijk meerdere Nederlanders op het veld stonden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen