Van Bronckhorst: "Dat Dirk dit laat zien verrast me niet"

14 december 2016, 23:42

Feyenoord heeft de smaak weer helemaal te pakken. Na een 6-1 overwinning op Sparta Rotterdam en een 0-4 zege bij AZ in de Eredivisie wisten de Rotterdammers ADO Den Haag te verpulveren in De Kuip: 5-1. Dankzij de riante zege is er een ticket voor de kwartfinale van de KNVB Beker gegrepen. Giovanni van Bronckhorst is een tevreden coach.

"De manier waarop we de overwinning hebben behaald, stemt me heel tevreden. Ik heb genoten van de manier waarop we gespeeld hebben. We bleven ook in de tweede helft op zoek naar goals en wisten de doelpunten vrij makkelijk te maken", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite over de overtuigende bekeroverwinning op ADO.

Dirk Kuyt moest afgelopen zondag tegen AZ negentig minuten op de reservebank zitten en luisterde zijn rentree tegen ADO op met een hattrick (twee penalty's). "Voor Dirk was het niet leuk dat hij niet kon spelen tegen AZ, maar vandaag heeft hij zijn waarde weer getoond en was hij belangrijk met zijn goals. Dat hij dit laat zien verrast me niet, ik ken Dirk niet anders dan hoe we hem vandaag op het veld hebben gezien", aldus Van Bronckhorst.

Nog een positief punt was de rentree van Terence Kongolo, die terugkeerde na een hamstringblessure. "Ik ben blij dat ik Terence vandaag weer heb kunnen brengen. We zullen hem zaterdag tegen Vitesse nodig hebben, door de afwezigheid van Jan-Arie (geschorst, red.). Daarom hebben we Terence vandaag ook als centrale verdediger gebracht. De concurrentie in het elftal wordt zo steeds groter. Terence is er een tijdje uit geweest en zal weer ritme moeten opdoen", besluit Van Bronckhorst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen