Meulensteen: "Ging bij Memphis altijd over kleding en uitgaan"

15 december 2016, 09:52

Wanneer Memphis Depay wil vertrekken bij Manchester United dan houdt José Mourinho dat niet tegen, zo liet de trainer eerder al weten. René Meulensteen, onder Sir Alex Ferguson jarenlang werkzaam op Old Trafford, verbaast zich er niet over dat de oud-PSV'er nog niet is geslaagd in Engeland.

"In de Premier League moet je continu pieken en zeker bij een club als Manchester United, waar de druk enorm is. Om dat te kunnen, moet je één ding doen en dat is altijd het voetbal op één zetten. Dat heb ik bij Memphis niet gezien", vertelt Meulensteen aan De Telegraaf. "Het ging bij hem de hele tijd over andere dingen: kleding, uitgaan, zijn rugnummer, foto's met beroemde mensen, dure auto's, noem maar op. Zo werkt het niet."

Toch denkt Meulensteen dat Memphis genoeg potentie heeft wanneer hij aan zijn karakter gaat werken. "Hij is nog steeds jong en kan ontzettend goed voetballen. Hij zal de knop om moeten zetten en moet gaan beseffen dat als hij alles uit zijn carrière wil halen, het voetbal op één moet komen. Als hij dat niet kan, gaat hij bij een nieuwe club tegen dezelfde problemen aanlopen", besluit de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen