Klopp passeert Karius: "Hij is een langetermijnproject"

15 december 2016, 11:45

In het competitieduel van Liverpool met Middlesbrough (0-3 winst) koos Jürgen Klopp niet voor Loris Karius maar voor Simon Mignolet onder de lat. De Duitse doelman maakte de laatste wedstrijden geen al te zekere indruk en moet genoegen nemen met een plaats op de bank.

Op de persconferentie na afloop liet Klopp weten dat zijn besluit niets te maken had met de kritiek die Karius de afgelopen weken van de buitenwereld kreeg. "De druk van buitenaf interesseert me niet, ik ben geïnteresseerd in die jongen. Er is geen enkele reden hem te pushen, dan verliest hij zelfvertrouwen", aldus de trainer, die wel toegaf dat de laatste duels van Karius zeker niet foutloos waren.

Volgens Klopp betekent dat niet dat de Duitser geen toekomst meer heeft bij Liverpool. "Hij heeft veel kwaliteiten die iedere doelman zou willen hebben. We willen spelers beter maken, we doen dit niet om mensen ervan te overtuigen dat hij een slechte keeper is. Ik ken hem goed en hij kan veel beter dan hij de afgelopen wedstrijden heeft laten zien. Dit is voor Liverpool een langetermijnproject."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen