Streppel: "Het is hier heel relaxt, dus wat dat betreft pas ik hier"

15 december 2016, 19:23

Jurgen Streppel keert komend weekend terug bij de club die hij liefst vijf jaar onder zijn hoede had. Met Willem II wist hij zowel te degraderen als te promoveren. "De club heeft een mooie plek in mijn hart", vertelt de trainer in gesprek met Omroep Brabant.

Veel verschillen tussen zijn nieuwe omgeving in Friesland bij sc Heerenveen en Noord-Brabant ziet hij niet. "Het enige grote verschil is dat het hier minder gejaagd is. Ze wachten bij wijze van spreken hier nog voor het rode stoplicht. Het is hier heel relaxt, dus wat dat betreft pas ik hier wel. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin."

Toch zijn er af en toe heimweemomenten. "Wat ik mis zijn de mensen waar ik daar mee gewerkt heb. Ik heb nog veel contact met staf, spelers, sponsors en kantoorpersoneel. Als ik daar aan denk, krijg ik er een heel warm gevoel bij."

Uiteindelijk hoopt Streppel ooit nog een stapje verder te gaan en ook een topclub te trainen. "Volgens mij wordt het dan alleen maar makkelijker. Hoe hoger je speelt, hoe hoger de kwaliteit van je spelers. Je hebt wel bepaalde kwaliteiten nodig om de tegenstander je wil op te leggen en om wedstrijdne te beslissen. Maar goed, daar komen ook andere dingen bij kijken. Ik zit hier goed op mijn plaats en ik hoop hier nog een tijdje te blijven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen