Van de Looi: "Heerenveen staat niet voor niets waar ze staan"

15 december 2016, 19:29

Willem II heeft in het laatste Eredivisie-weekend van 2016 aan sc Heerenveen een zware tegenstander. Achter de traditionele top drie bezetten de Friezen momenteel knap de vierde plaats in de competitie, zelfs als ze vrijdag verliezen in Tilburg behouden ze die plek.

Trainer Erwin van de Looi spreekt op de clubwebsite dan ook zeer lovend over de tegenstander. "Het is een aansprekende en kwalitatief goede tegenstander. Voorin hebben ze met Larsson, Zenelli en Goochannejhad een sterke voorhoede. Ze staan niet voor niets waar ze staan. Aan ons nu de taak om de ontwikkelingen van de laatste weken te belonen met doelpunten, en 2016 op een goede manier af te sluiten."

Dan moet zijn elftal wel beter voor de dag komen dan vorige week op bezoek bij PEC Zwolle (0-0), zo vindt Van de Looi. "Dat was geen goede wedstrijd van onze zijde. Voetballend hebben we de afgelopen weken meer laten zien dan in Zwolle. De tweede helft wisten we ons iets te herpakken en stond het verdedigend beter, maar ons niveau hebben we helaas niet weten te halen."

Willem II, dat al vier wedstrijden op een rij de nul heeft gehouden, kan vrijdag niet beschikken over Pele van Anholt. Jari Schuurman was donderdag nog ziek, maar Van de Looi hoopt hem vrijdag te kunnen gebruiken. Guus Joppen en Heerenveen-huurling Branco van den Boomen zitten voor het eerst in lange tijd weer bij de selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen