RKC Waalwijk gered: "Er is zojuist historie geschreven"

15 december 2016, 20:58   Bijgewerkt: 15 december 2016, 21:52

RKC Waalwijk is definitief van de ondergang gered. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een verkoop van het stadion, waardoor een faillissement definitief is afgewend. Daardoor komt de lening van de gemeente Waalwijk aan de club nu voor rekening van projectontwikkelaar Peters Project Ontwikkeling (PPO).

"Er is zojuist historie geschreven! Het reddingsplan is eindelijk ten einde en voltooid. Dank aan alle RKC'ers met steun en liefde", schrijft algemeen directeur Remco Oversier op Twitter. Bijgevoegd is een filmpje van de stemming in de raad.

Door dit akkoord hoeft RKC veel minder huur te betalen aan PPO. Daarnaast had investeringsgroep De Bailleur schriftelijk toegezegd dat het een schuld van 2,1 miljoen euro van de Noord-Brabantse club zou kwijtschelden indien de Waalwijkse gemeenteraad met het voorstel zou instemmen.

"We poetsen een schuld van een kleine vijf miljoen euro weg en behouden de licentie voor het betaald voetbal", zo reageert Oversier tegen Omroep Brabant. "Er ligt nu een stevig fundament. De trend is dat clubs in de Jupiler League het moeilijk hebben. Wij hebben nu niet ineens miljoenen op de bank. Maar gelukkig kunnen we het financiële verleden achter ons laten en nu op een normale manier vooruit. Op een begroting die is gemaakt voor de Jupiler League."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen