Willem II heeft weinig geheimen voor Streppel

16 december 2016, 13:39

Willem II en sc Heerenveen trappen de zeventiende ronde van de Eredivisie vanavond (vrijdag) af in Tilburg. Vooral voor Jurgen Streppel is het een bijzonder duel. De coach zat vorig seizoen nog op de bank bij de Tricolores, maar heeft nu de Friezen onder zijn hoede. Net als Erwin van de Looi, zijn opvolger bij Willem II, blikt de trainer vooruit.

Van de Looi: "Weinig geheimen"

Van de Looi heeft tegen Heerenveen geen beschikking over Guus Joppen en Pele van Anholt, die dus niet in actie komt tegen zijn oude club. Jari Schuurman is nog een twijfelgeval wegens ziekte, maar Guus Joppen en de van Heerenveen gehuurde Branco van den Boomen zijn wel weer van de partij. De trainer zag de laatste weken progressie in Tilburg. "Aan ons nu de taak om de ontwikkelingen van de laatste weken te belonen met doelpunten, en 2016 op een goede manier af te sluiten", zegt hij op de clubwebsite.

"Ik kan me voorstellen dat het voor Jurgen Streppel een bijzonder weerzien is hier. Mede daarom zullen wij dan ook weinig geheimen hebben voor sc Heerenveen", stelt Van de Looi verder in aanloop naar het treffen met Heerenveen. "Het is een aansprekende en kwalitatief goede tegenstander. Voorin hebben ze met Larsson, Zenelli en Goochannejhad een sterke voorhoede. Ze staan niet voor niets waar ze staan."

Streppel: "32 punten zou geweldig zijn"

Streppel vindt het inderdaad bijzonder om voor even terug te komen in het Koning Willem II Stadion. "Het is een speciale wedstrijd, maar ik hoop dat de wedstrijd van het jaar na de winterstop zal komen. Maar ik heb vijf jaar bij Willem II gewerkt en kijk daarom uit naar de wedstrijd. Ze spelen natuurlijk anders dan toen ik er zat, maar ik ken veel spelers en hun kwaliteiten. Dat kan een voordeeltje zijn, maar aan de andere kant zullen er ook mensen zijn die gebrand zijn om zich te laten zien."

Voor Streppel, die woensdag met Heerenveen met 0-1 bij IJsselmeervogels won in de beker, is er weinig reden om veel te veranderen in zijn opstelling. "We hebben een paar zware potjes gehad in een kort tijdsbestek, maar we gaan onze speelstijl niet te veel veranderen", zegt de trainer van Heerenveen in een clubvideo. "We hebben al een fantastische seizoenshelft, laten we hopen dat we deze wedstrijd nog winnen en dan met 32 punten de winterstop in gaan. Dat is een geweldig aantal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen