Cocu: "Bij zege op Ajax doen we volop mee in titelstrijd"

16 december 2016, 14:26

Als er één moment is waarop PSV zichzelf geen puntenverlies kan permitteren, dan is het dit weekend wel. De geplaagde ploeg van coach Phillip Cocu gaat op bezoek bij Ajax en heeft in het hol van de leeuw eigenlijk niets minder dan een overwinning nodig om in de race te blijven voor de landstitel. Niet alleen staat Ajax drie punten voor, de achterstand op koploper Feyenoord is zelfs al zes punten.

Cocu heeft daarom een duidelijk doel: drie punten pakken. "We spelen iedere wedstrijd om te winnen en zondag zullen we dat zeker ook doen", geeft de trainer van PSV in aanloop naar de kraker aan op de clubwebsite. De oud-international weet ook dat er eigenlijk geen andere optie is. "We moeten een resultaat halen om na de winterstop in de race te blijven voor het kampioenschap", beseft hij. Toch kan een remise ook uitkomst bieden, schat Cocu in. "Soms blijkt een gelijkspel aan het eind van de wedstrijd het maximaal haalbare. Dat moet je accepteren."

Ajax oogde de afgelopen maanden zeer sterk, maar de formatie van coach Peter Bosz vertoont nu toch wat scheurtjes. Na een 1-0 nederlaag bij FC Twente gingen de Amsterdammers donderdag in de beker onderuit bij SC Cambuur. Dat gebeurde met een B-elftal, maar toch zal het vertrouwen van de titelconcurrent een nieuw deukje hebben opgelopen. "De afstand is kleiner geworden", stelt Cocu. "De situatie is wat veranderd. Dat speelt wellicht mee in het verwachtingspatroon."

Cocu heeft Andrés Guardado weer terug na diens blessure en hoopt dat dit zijn team kan inspireren tot een 'fantastische afsluiter van de eerste seizoenshelft'. "Als je afsluit met een zege op Ajax blijven we volop meedoen in de titelstrijd. Natuurlijk zijn we niet helemaal tevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft. We kunnen beter, het moet na de winter ook beter, maar ik heb ook het gevoel dat dat er in zit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen